Blanc wil de CL-lijn doortrekken in de Ligue 1

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Blanc wil de CL-lijn doortrekken in de Ligue 1
Foto: © SC

Laurent Blanc (foto) zag zijn team Girondins Bordeaux gisteren doorstomen naar de kwartfinale van de CL na een 2-1-overwinning op het Griekse Olympiakos Piraeus. De coach wil dat de spelers voortaan ook zo gaan toeleven naar matchen in de Ligue 1.

Europees doet Girondins Bordeaux het voortreffelijk. Voor het eerst konden de Fransen zich plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. In de Ligue 1 gaat het de jongste weken wat minder. De Zuid-Fransen zagen hun ruime voorsprong in enkele weken tijd helemaal krimpen waardoor de titelstrijd bij onze zuiderburen nog erg spannend lijkt te gaan worden.

Bordeaux was gisteren 1-0 voorgekomen tegen Olympiakos na een doelpunt van Yoann Gourcuff. De Grieken gaven niet op want ondanks een man minder trof Kostas Mitroglou met een rake vrije trap raak. Toen ook Alou Diarra werd uitgesloten bij Bordeaux, moesten de troepen van Laurent Blanc nog flink aan de bak.
Marouane Chamakh scoorde de bevrijdende 2-1.

"De wedstrijd lag toen helemaal open. We speelden veel te nerveus met tien man. Het tweede doelpunt kwam dan ook bijzonder gelegen. Ik ben heel tevreden maar zou nu willen dat mijn spelers wedstrijden in de Ligue 1 op dezelfde manier benaderen als de match tegen Olympiakos. We hebben twee moeilijke maanden achter de rug en er staan belangrijke wedstrijden voor de deur. Eerst spelen we tegen Lille en dan volgt de finale van de Ligabeker", aldus Blanc.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties