AZ wint en duwt Sparta in de zorgen

Manuel Gonzalez

AZ blijft in koers voor de vijfde plaats en houdt ook Feyenoord op nummer vier in het vizier. Het won vanmidag nipt bij Sparta.

De wedstrijd op het Kasteel werd al vrij vroeg opengebroken via een doelpunt van Mendes na amper vier minuten. Het zou de enige goal van de partij zijn. Onze landgenoten Dembele en Martens begonnen aan de partij. Dembele werd vijf minuten voor het einde gewisseld door Dick Advocaat. De nederlaag is slecht nieuws voor Sparta dat volop in de degradatiestrijd lijkt verwikkeld te geraken.

FC Groningen won in eigen huis met 1-0 van Roda JC na een vroeg doelpunt van Ajilore in de tweede minuut. ADO Den Haag en VVV speelden 0-0 gelijk waardoor ADO tot het einde van het seizoen zal moeten strijden om de eindronde eventueel te ontlopen.

Door de overwinning klimt AZ met 48 punten over Heracles naar de vijfde plaats op drie punten van Feyenoord, dat wel nog één wedstrijd minder heeft.