Zulte Waregem naar play-offs, Lokeren gered

Anthony Van der Planken
| 29 reacties
Zulte Waregem naar play-offs, Lokeren gered
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zich ten koste van Standard geplaatst voor de play-offs om de titel. Landskampioen Standard zal zich dus via play-offs 2 voor Europa moeten plaatsen. Lokeren redde zich dan weer, ondanks een zware thuisnederlaag tegen Anderlecht.

Zulte Waregem ging 2-1 ten onder op het veld van KV Mechelen, maar dankzij de thuisnederlaag van Standard plaatste Essevee zich toch voor play-offs 1. Leye en Pieroni bezegelden het lot van de Rouches.

Ook onderin faalden de ploegen die moesten winnen. Roeselare bleef thuis tegen Westerlo steken op een scoreloos gelijkspel, waardoor Lokeren ondanks een 0-4-nederlaag tegen Anderlecht zich wist te redden. Lukaku scoorde en kroonde zich zo tot topschutter. Kouyaté, Juhasz en Boussoufa maakten de andere doelpunten.

Club Brugge blijft (min of meer) in het spoor van paars-wit na een 1-4-zege op het veld van Germinal Beerschot. Alle blauw-zwarte spitsen op het veld wisten te scoren: achtereenvolgens Dahmane, Perisic, Kouemaha en Akpala. Mikulic zorgde voor het enige Antwerpse doelpunt.

Sint-Truiden deed met het oog op de play-offs 1 een slechte zaak. De Kanaries met 3-1 van Cercle Brugge. KV Kortrijk geraakte dan weer niet voorbij Racing Genk: 1-1.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties