Del Bosque: "Spanjaarden willen enkel WK-titel"

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Del Bosque: "Spanjaarden willen enkel WK-titel"
Foto: © SC

Vicente Del Bosque (foto) staat straks voor een loodzware opgave als bondscoach van Spanje. Het Spaanse volk verwacht niets minder dan de wereldtitel van de regerende kampioen van Europa. Al de rest zou een teleurstelling zijn.

"Alles minder dan de wereldtitel zou voor de Spanjaarden een teleurstelling zijn", zegt Vicente Del Bosque op de website van de wereldvoetbalbond FIFA. "Ik vind dat onzin en erg zwart-wit, maar het hoort er wel bij. We weten zeer goed dat we enkele ijzersterke tegenstanders hebben en we zullen er ook moeten op letten dat we niet uitgeschakeld worden tegen een outsider. In de groepsfase stuiten we wel op Chili, Zwitserland en Honduras", aldus de ex-trainer van Real Madrid.

"We zullen zeer geconcentreerd moeten spelen zodanig dat deze landen ons al niet kunnen uitschakelen. Op een WK zijn er namelijk geen zwakke landen vertegenwoordigd", aldus nog Del Bosque die moet zorgen voor de eerste Spaanse eindwinst op een WK. De beste plaats die het land ooit haalde op WK was de vierde stek in 1950.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties