Analyse Top 4 wint, Willebroek in nauwe schoentjes

carol Vander Cruyssen
| 17 reacties
Top 4 wint, Willebroek in nauwe schoentjes

Heist en Boom hadden het niet onder de markt in hun match tegen Sint-Niklaas en Coxyde, maar wonnen beiden. Aalst en Deinze wonnen ook. Mechelen lijkt plots wakker, maar voor Willebroek wenkt de degradatie. Wielsbeke zag alweer een match afgelast.

Bijna 5 voor 12 voor Willebroek-Meerhof

In de strijd om de degradatie was in de wedstrijd tussen Sottegem en Ternat de angst om te verliezen groter dan de drang om te winnen. Deze matige wedstrijd eindigde dan ook op een voorspelbare en logische brilscore. Ternat blijft voorlopig buiten schot voor de barrageplaats. In Sottegem echter zal men zich moeten bezinnen om de neerwaartse spiraal om te buigen. Oudenaarde, die andere ploeg uit de Vlaamse Ardennen, zit daarentegen wel in een opwaartse spiraal. Het won zijn degradatieduel tegen Willebroek-Meerhof en springt daardoor zelfs over zijn komende tegenstander, VK Ieper, naar een voorlopig veilige plaats. Academisch voetbal was er niet echt te zien aan de Schelde, maar de thuisploeg knokte zich tegen een gelaten tegenstander na een vroege achterstand naar een verdiende overwinning. Bij tegenstander Willebroek geldt momenteel alarmfase “rood” en er zal uit een ander vaatje moeten getapt worden, wil het zich nog redden. Het moet nu zelfs de rode lantaarn overnemen van Mechelen. Bovendien hangt er nog een mogelijk puntenverlies boven hun hoofd. De Belgische voetbalbond beslist immers in april of Willebroek-Meerhof zal bestraft worden voor het opstellen van Amadou Touré. De speler zou niet speelgerechtigd zijn geweest tegen Racing Mechelen en Sottegem. Datzelfde Mechelen leek een vogel voor de kat, na de zware nederlaag van vorige week op het veld van Ternat. Maar in de thuismatch tegen het toch nog steeds ambitieuze VW Hamme, schoot het zelf plots met scherp. Het kwam wel op achterstand, maar scoorde dan 5 maal. Het rekent nu nog meer dan ooit op de 3 extra punten van Willebroek-Meerhof.

Wie haalt de eindronde?

Cappellen kon zich na een hoopvolle 4 op 6 niet doorzetten op het veld van Hoogstraten. De roodwitten zetten hun remonte verder en klimmen na een 16 op 21 naar een veilige plaats. Cappellen blijft op een degradatieplaats, maar kan als het zijn achterstallige matchen wint, Ieper bijbenen. Ieper was kansloos bij Eendracht Aalst, dat vlak voor en vlak na de rust eventjes het pedaal moest induwen om de zege binnen te halen. De West-Vlamingen zien dus Oudenaarde over hen wippen en staan nu op de barrageplaats. Tegenstander Aalst blijft op de derde plaats en droomt steeds meer luidop van de eindronde. Voor die stek in de eindronde, zal het wel de concurrentie moeten aangaan met Deinze en Temse. Temse was vrij op deze 31ste speeldag. Deinze won makkelijk de derby bij Waregem en is nu toe aan een reeks van 11 wedstrijden zonder nederlaag. Tegenstander Waregem stond kort na Nieuwjaar nog in de top 5, maar bakt er sinds de trainerswissel niet veel meer van en zakt verder weg in de rangschikking.

Leiders lossen elkaar niet

De strijd voor de eindronde ligt dus nog wagenwijd open. Maar ook voor de oppergaai wordt fel gevochten. Rupel Boom en Heist hadden beiden een thuiswedstrijd tegen 2 ploegen die de voorbije weken deze competitie fel kleurden. Heist haalde het van FCN Sint-Niklaas, meteen de eerste nederlaag na 6 opeenvolgende zeges voor de Waaslanders. Het verdict viel wel pas in het slotkwartier via een strafschop en rode kaart voor bezoeker Van Goethem. Rupel Boom moest tegen Coxyde ook erg diep gaan om de 3 punten thuis te houden. In een aangename wedstrijd kwam Coxyde tweemaal terug op gelijke hoogte. Het was uiteindelijk dank zij een doelpunt van Van Der Linden, dat de 3 punten in het Gemeentelijk Parkstadion bleven. Rupel Boom en Heist geven elkaar momenteel geen duimbreedte toe. Valt de beslissing pas aan de eindmeet?

Engelse weken voor Wielsbeke

Wielsbeke lijkt dit seizoen een ware gesel voor de kalendermaker. Na een algemene afgelasting, zag het ook zijn wedstrijden op Cappellen, Willebroek-Meerhof en tegen Ieper uitgesteld worden. Zaterdagavond werd daar nog een schepje bovenop gedaan. Een zwaar onweer zette het terrein van opponent Torhout in de loop van de tweede helft onder water. De wedstrijd werd bij een 0-0 tussenstand stilgelegd. Toen het maar niet wou ophouden met regenen, vond scheidsrechter Snoeck het welletjes en staakte zeer tegen de zin van Wielsbeke de wedstrijd na een uur. Het wordt dus echt puzzelen voor de kalendermaker om deze uitgestelde wedstrijden in te plannen in de nu reeds overvolle kalender. Voor Wielsbeke wachten wellicht enkele “Engelse weken”…

De uitslagen van de 31ste speeldag
KM Torhout - Wielsbeke: stopgezet
SV Oudenaarde - Willebroek-Meerhof: 3-0
RC Mechelen - Hamme VW: 5-2
KSV Sottegem - KSKL Ternat: 0-0
Hoogstraten - Cappellen: 3-1
KSK Heist - FCN Sint-Niklaas: 2-0
Rupel Boom - Coxyde: 3-2
KRC Waregem - SK Deinze: 0-3
Eendracht Aalst - Ieper: 3-0
SV Temse was vrij
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties