Suarez: "Ik speel beter omdat ik vertrouwen voel van mijn ploegmaats"

Suarez: "Ik speel beter omdat ik vertrouwen voel van mijn ploegmaats"
Foto: © SC

Matias Suarez was gisteren een constante gesel voor de Zulte-verdediging. De Argentijn speelt zoals hij zich voelt: vol vertrouwen!

Matias Suarez heeft de laatste weken een opmerkelijke transformatie doorgemaakt. De jonge aanvaller maakt acties, loopt in de diepte en scoort makkelijk, wat een verschil met enkele maanden geleden. "Ik voel gewoon dat mijn ploegmaats vertrouwen in mij hebben", vertelt Suarez. "Ik zit terug op het niveau dat ik haalde in het begin van het seizoen."

Opmerkelijk: Suarez liep gisteren meer op de linker- dan op zijn vertrouwde rechterkant. Geconfronteerd daarmee maakte de timide Argentijn zowaar een grapje: "Ik ben er zeker van dat de keeper van Zulte Waregem mijn match tegen Hamburg gezien had en daarom wisselde ik van kant. Nee, serieus, voor mij blijft dat hetzelfde. En natuurlijk speel ik toch nog altijd liever als tweede spits. (lacht)"

Suarez lokte een penalty uit en eiste die zelf op. "Ik ben de vaste penaltynemer als ik op het veld sta. Mijn maats weten dat ik op zo'n moment altijd rustig blijf. Als je vertrouwen hebt, laat zich dat zien op het veld. Ik blijf mijn best doen. Of ik de terugkeer van Legear vrees? Nee, we gaan allemaal voor hetzelfde doel: de titel." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties