Nicolas Frutos zet punt achter carrière

Fabian Morren
| 146 reacties
Nicolas Frutos zet punt achter carrière
Foto: © SC

Nicolas Frutos stopt met voetballen. Dat heeft Anderlecht maandag meegedeeld. De Argentijnse spits nam deze beslissing vanwege aanhoudend blessureleed.

Nicolas Frutos kan niet langer verder. Speler en club besloten dan ook zijn huidig contract te ontbinden. Clubdokter Kristof Sas was duidelijk: “Frutos kon niet meer spelen. Zijn achillespees kon niets meer aan. Op dit moment heeft hij zelfs in het dagdagelijkse leven pijn, zonder training. De tendinitis was verergerd. Momenteel vrezen we zelfs dat hij opnieuw een scheur zou kunnen oplopen."

Manager Herman Van Holsbeeck had het duidelijk moeilijk. "Frutos is de man geweest waardoor ik mijn plaats gevonden heb op Anderlecht. Hij was mijn eerste grote transfer. Het was op dat moment crisis in Anderlecht en we verloren twee matchen. Tegen Genk scoorde Nicolas twee fantastische doelpunten en waren we vertrokken richting titel. Dus ja, dit doet me pijn."

"We verliezen een groot speler, een grote persoonlijkheid en een groot man”, benadrukt Van Holsbeeck. Toch laat Anderlecht zijn speler niet vallen. “Frutos had een heel groot aandeel in twee van onze titels. Zo iemand laat je niet vallen. We hebben hem voorgesteld om jeugdtrainer bij ons te worden, maar daar moet hij nog over nadenken. Hij wil ook graag manager worden, dat weet ik.”

Deze week was Frutos' vertrouwensman, Juan Mendoza, in Anderlecht. Maar zelfs hij kon niets meer doen voor de Reiger. “Mendoza heeft zich aangesloten bij de conclusie van onze dokter”, zegt Van Holsbeeck. “Elke keer Mendoza kwam, kreeg Nicolas een boost van vertrouwen, maar nu was er niets meer aan te doen.”

Frutos keert eind april terug naar Anderlecht. Ondertussen is alles op administratief en financieel vlak al geregeld. Het bewijs dat Anderlecht niet over één nacht ijs ging. “Indien Frutos deze blessure niet had gehad, was hij niet in België gebleven", meent Van Holsbeeck. "Ik vergelijk hem met Luca Toni. Ik denk niet dat hij moet onderdoen voor hem.”

Tijdens zijn carrière bij Anderlecht maakte El Goleador 42 goals in 94 matchen. Hij speelde ook een doorslaggevende rol in de transfers van Lucas Biglia, Nicolas Pareja en Matias Suarez. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties