Kortrijk denkt na over klacht

Kristof Blomme
| 79 reacties
Kortrijk denkt na over klacht
Foto: © SC

KV Kortrijk denkt erover na een klacht in te dienen na de wedstrijd tegen AA Gent. De West-Vlamingen voelen zich benadeeld nadat een fout buiten de lijnen een vrije trap voor Gent in het veld opleverde.

Kotrijk moest in de slotminuten toezien hoe een 1-0 voorsprong werd omgezet in een 1-2 nederlaag tegen AA Gent. Wouter Vrancken, die pas op het veld stond, lag met een oerdomme overtreding aan de basis van een rode kaart en de uiteindelijke nederlaag van zijn club.

Wat gebeurde er? Terwijl de bal al buiten de lijnen was sprong Vrancken nog fel in de rug van Rosales. Tweede gele kaart voor de middenvelder en vrije trap voor Gent, twee meter binnen de lijnen, oordeelde ref Vervecken. Foute beslissing, want aangezien de bal al buiten was en ook het duel buiten de lijnen gebeurde, had het spel hervat moeten worden met een inworp. Alsof Murphy ermee gemoeid was, scoorde Gent net uit die verkeerd toegekende vrije trap.

Kortrijk kan op die manier eventueel een klacht indienen wegens een scheidsrechterlijke dwaling. Hier gaat het immers niet om de interpretatie van een scheidsrechter, maar over een overtreding van de reglementen. Hallo Kortrijk? "Voorlopig zetten we geen stappen", aldus voorzitter Allijns. "We houden een verdere beslissing in beraad." Vervecken is alvast formeel: "Ik oordeelde dat de fout van Vrancken werd ingezet binnen de lijnen, daarom gaf ik een vrije schop." Dus toch geen dwaling, maar wel interpretatie? Wordt misschien nog vervolgd. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties