Marseille neemt voor eerst dit seizoen leiding over

Marseille staat voor de eerste keer dit seizoen aan de leiding in de Franse competitie. L'OM won zijn inhaalmatch tegen Sochaux met 3-0.

Al na negen minuten kwam Marseille op voorsprong via een doelpunt van Gabriel Heinze, die voor het eerst sinds weken weer kon spelen voor Marseille. De verdediger kopte binnen na een corner. Even later, bij de tweede kans, was het alweer raak. Hatem Ben Arfa (foto) stond deze keer aan het kanon.

Na de rust kreeg Marseille bijna het deksel op de neus, maar invaller Boukary Dramé zag zijn inzet gestopt door Steve Mandanda. Marseille nam het betere van het spel weer over en liep vlak voor tijd nog uit naar 3-0, via Bakary Koné. Hij schoot onderkant lat raak.

Dankzij de zeventiende winst van het seizoen staat Marseille nu bovenaan in de Ligue 1. De ploeg van Deschamps heeft twee punten meer dan Lyon, Montpellier en Auxerre, die bovendien allemaal een wedstrijd meer gespeeld hebben. Regerend landskampioen Bordeaux staat nu vijfde, maar heeft ook nog twee inhaalmatchen te goed.