Daerden: "Hou er niet van om tegen vader te spelen"

Daerden: "Hou er niet van om tegen vader te spelen"
Foto: © SC

Standard - Germinal Beerschot is vanavond ook een familiestrijd. Tussen Standard-speler Koen Daerden en vader Jos Daerden, op de bank bij de bezoekers. "Ik hou er niet van om tegen mijn vader te spelen."

Koen Daerden stond nochtans al een paar keer oog in oog met zijn vader. Goede herinneringen houdt hij er voorlopig niet aan over. “Met Club verloren we tegen Germinal Beerschot, maar toen was ik er niet bij. Met Genk tegen Bergen, waar hij toen coach was, kreeg ik mijn enige rode kaart in mijn carrière.”

De familiestrijd zorgt niet voor extra spanningen tussen vader en zoon. “Ik zie geen reden om mijn vader deze week te vermijden. We praten simpelweg niet over voetbal en zeker niet over de wedstrijd.”

Na de Europese uitschakeling tegen Hamburg moet Standard de focus terug richten op de play-offs. “We moeten niet rekenen en alleen naar onszelf kijken. Ik moest alle Europese wedstrijden missen (Daerden speelde al Europees voor Club Brugge, nvdr.) en wil er alles aan doen om volgend jaar toch Europa in te gaan.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties