Rapide Lebbeke als Kampioen naar 1ste provinciale

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke als Kampioen naar 1ste provinciale
Foto: © SC

Op twee speeldagen van het einde heeft Rapide Lebbeke zich verzekerd van de Kampioenstitel na winst bij Sint-Pauwels. Pas na de rust werd de verdiende overwinning ook in doelpunten uitgedrukt.

De zware druk op de schouders van de bezoekers en de hobbelige staat van het veld lieten amper goed voetbal toe. Sint-Pauwels was zeker niet geneigd om de punten cadeau te geven en streed voor elke meter. Toch waren de kansen alleen maar aan bezoekende zijde. Al vrij vroeg bediende Bart Van Driessche de vrijgelopen Lendert Putteman. Zijn schot in de draai ging nipt over. Even later had Ruben Van Stappen beide vuisten nodig op een scherpe voorzet van Putteman. Halfweg de eerste periode vlamde Steven Foket op de vuisten van de thuisgoalie. Een zwaar schot van B. Van Driessche verdween voorlangs. Bij een vrijschop van Bart De Roover ging Van Stappen goed plat. Op slag van rust bediende Jeroen Scheerlinckx de doorspurtende Putteman. Van Stappen was kansloos maar de bal verdween rakelings naast de verste paal.

Rapide kwam erg snedig uit de kleedkamers en Putteman nam Van Stappen direct op de korrel. Steven Foket prikte de rebound in de netten. Amper twee minuten later was het bijna helemaal over toen Putteman de oprukkende Kevin Scheerlinckx alleen voor doel afzonderde. Ook zijn schot ging naast de grabbelende Van Stappen en net naast de paal. Rapide nam wat gas terug tot na het uur. De thuisportier was attent bij een kopbal van Putteman en Foket vlamde een voorzet van Dieter De Smedt in de wolken. Toen Foket de vrijstaande Michael Mannaerts bediende bleef deze ijzig kalm en Van Stappen had geen verhaal. De uitstekend leidende Bart Tuytschaever volgde de bezoekende supporters die de seconden luidop aftelden en Rapide Lebbeke mocht aan de viering beginnen.

In zijn 50ste levensjaar en zijn 10de jaar als Voorzitter viel bij een duidelijk geëmotioneerde René Mergan alle stress van zich af en kon hij zijn spelers, trainers en begeleiders bedanken voor het prachtige seizoen.

Herleving Sint-Pauwels: Van Stappen, Mannaert, De Rop, David Heyrman, De Bruyn (86’ Elusweghe), Jacobs, Heyrman Danny, Saey, Bert Decock (71’ Rombaut), Van Gulck (34’ Stijn De Cock), De Putter

Rapide Lebbeke: Mathijs, Kevin Scheerlinckx, De Visscher, Verhoogen, Jeroen Scheerlinckx, Putteman, Diederik Van Driessche (74’ Verhaegen), Foket, Bart Van Driessche (66’ De Smedt), De Roover (78’ Mannaerts), Van den Abbeele.

Doelpunten:47’ Foket 0-1; 83’ Mannaerts 0-2

Gele kaarten:David Heyrman, Jacobs, Foket

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2C)

Nieuwste reacties