Stijnen: "Man van zijn woord lacht met België"

Nico Wieme
| 140 reacties
Stijnen: "Man van zijn woord lacht met België"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Stijn Stijnen heeft gereageerd op het ontslag van Dick Advocaat. De doelman die met de Nederlander niet meer door één deur kon, vindt dat de tijd hem gelijk gegeven heeft. Over een mogelijke terugkeer als Rode Duivel wil hij het nog niet hebben.

Stijn Stijnen maakte nog voor de eerste interland onder Dick Advocaat zijn afscheid als Rode Duivel bekend. Onder de Nederlander wou de Clubdoelman niet werken. Nu de AZ-coach zijn ontslag heeft aangekondigd als Belgisch bondscoach, vindt Stijnen dat het gelijk aan zijn kant is. "Ik heb een paar keer gezegd dat dingen mij stoorden. Dat werd mij niet in dank afgenomen, want Advocaat was toch 'een man van zijn woord", zegt Stijnen in een reactie aan de VRT.

Bedrogen

"Blijkt nu dat het allemaal leugens waren. Ik denk dat veel analisten nu wel in hun hemd worden gezet. Men heeft mij altijd gezegd dat tijd mij gelijk zou geven. En vandaag geeft de tijd mij voor 100% gelijk", aldus het Brugse sluitstuk.

Stijnen gaat zelfs nog een stap verder. De Limburger ziet in het ontslag van Advocaat een kaakslag voor heel de natie. "Dit is gewoon beschamend, ik heb er geen andere woorden voor. Dit is lachen met het Belgische volk en het Belgische voetbal. Hij zet iedereen te kijk, of 'in z'n hempie'."

Gevolgen

Wat voor Stijnen zelf de gevolgen van dit ontslag zullen zijn, laat hij voorlopig in het midden. "Het is veel te vroeg om te oordelen over een eventuele terugkeer. Maar ik denk dat iedereen wel van zijn stoel geblazen is, hoewel sommigen het misschien wel hadden voelen aankomen."

De Clubdoelman laat in bedekte termen wel blijken dat een ontslag van de bondstop onvermijdelijk is. "Nu zijn er fouten gemaakt en daar moeten ook conclusies uit getrokken worden. Wie of wat, dat is mijn zorg niet, maar ik denk niet dat we dit zomaar kunnen accepteren." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties