Chelsea gaat Barça-preses voor rechter dagen

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Chelsea gaat Barça-preses voor rechter dagen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joan Laporta (foto) krijgt vlak voor zijn aftreden als voorzitter van FC Barcelona nog een rechtszaak aan zijn been. Chelsea doet naar aanleiding van een aantal uitspraken in het pas gepubliceerde boek van de Spanjaard.

Joan Laporta zei in zijn boek dat Chelsea in 2004 hem geld zou hebben geboden om Ronaldinho naar Londen te laten verhuizen. Laporta en zijn vice-voorzitter Sandro Rosell zouden tien miljoen krijgen van de Engelse club.

Rosell heeft die passage in het boek onlangs tegengesproken en een woordvoerder van Chelsea ontkende alle aantijgingen. Laporta vertelde verder in het boek dat hij de Londenaren liet weten dat er niet over te praten viel, maar dat Rosell dat wel zag zitten. Chelsea zou naar verluidt honderd miljoen euro veil hebben gehad voor de Braziliaan.

Laporta neemt komende zomer afscheid als voorzitter van FC Barcelona na twee ambtstermijnen. Sandro Rosell is één van de kandidaten om de nieuwe voorzitter te worden en heeft al gedreigd met een rechtspraak indien Laporta die uitspraken in zijn boek niet intrekt. Enkele Engelse media weten dat Chelsea dat ook van plan is. Laporta liet vorige week al weten dat hij niet van plan is in te gaan op de eisen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties