Van Gaal krijgt 50 miljoen om inkopen te doen

Van Gaal krijgt 50 miljoen om inkopen te doen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Louis Van Gaal mag voor volgend seizoen 50 miljoen euro spenderen om de ploeg te versterken. Bayern plaatste zich voor de halve finales van de Champions League en dat bedrag werd daaruit gegenereerd.

De 50 miljoen komt dus uit inkomsten van de Champions League. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft trainer Louis van Gaal verzekerd dat hij dat geld mag investeren in nieuwe spelers. "Ons doel is niet de clubkas te versterken, maar de ploeg", zegt de voorzitter. "We zijn niet zo naïef te denken dat wij komend seizoen meteen op gelijke hoogte komen met Barcelona en Inter, maar we willen wél een grote stap maken."

Bayern heeft drie nieuwe spelers nodig. Vooral een vleugelverdediger is noodzakelijk. Daarvoor wil Bayern bij Schalke gaan winkelen, want het heeft interesse in de Braziliaan Rafinha (24). Hij zou 13 miljoen kosten. Daarnaast is ook de Kroaat Dario Srna (27) van Shaktar Donetsk in beeld.

Ook een nieuwe doelman staat op het lijstje van Van Gaal, want Butt heeft dit seizoen laten zien dat hij niet het meest betrouwbare sluitstuk is. Ook daarvoor wil het Schalke leegplunderen. Doelman Manuel Neuer (23) heeft Van Gaal immers kunnen bekoren.

En tot slot is er de zoektocht naar een nieuwe spits en dat zou wel eens Edin Dzeko (23) van VfL Wolfsburg kunnen worden. De spits uit Bosnië-Herzegovina was vorig seizoen topscorer in de Bundesliga met 26 goals en maakte dit jaar al achttien doelpunten. Een struikelblok voor een transfer kan de afkoopsom zijn die Wolfsburg vraagt: veertig miljoen euro. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties