Anderlecht tegen Zulte zonder Lukaku en Biglia maar met Schollen

Anderlecht tegen Zulte zonder Lukaku en Biglia maar met Schollen
Foto: © SC

Anderlecht trekt met een sterk verzwakte kern naar Zulte Waregem. Jacobs gaat schuiven met zijn reservespelers en gunt Schollen en waarschijnlijk ook Diandy een basisplaats.

Wat matchen zonder al te veel inzet toch kunnen doen met een trainer. Het was een heel ontspannen Ariël Jacobs die vrijdagmiddag zijn uiteenzetting deed, ondanks de vele afwezigen. Biglia sukkelt met de quadriceps. Legear heeft een zware ontsteking op zijn tanden, Lukaku is geopereerd aan de tanden en Rnic sukkelt met een zware verrekking aan de quadriceps. Naast de langer geblesseerden Kouyaté, Kanu en De Sutter. De paarswitte coach heeft wat puzzelwerk voor de boeg.

"Schollen speelt dit weekend", laat hij al iets in zijn kaarten kijken. "Van Lukaku weet ik niet of hij dit seizoen nog kan spelen. Ik ga natuurlijk enkele andere spelers kansen geven. Marecek? Ja, maar Diandy is er ook nog hé. Met Polak moeten we consequent blijven. Die jongen heeft nog niet veel wedstrijdritme in de benen. Sommigen denken hem nu al 90 minuten te laten spelen, terwijl hij nog maar net terug op het veld staat." 

"Hij was wat geënerveerd ja. Maar weet je waarom? Hij zag een collega die gelijktijdig met hem met dezelfde kwetsuur was uitgevallen 1,5 maand eerder op het veld staan, maar die had zich elders laten opereren. Dat frustreerde hem."

Jacobs gaat ook iets verder in op de situatie van Lukaku. "De school heeft veel goede wil getoond. We hebben tijdens het seizoen bijna alles voor hem mogen regelen qua uren. Nu zal het omgekeerde gebeuren. De school mag nu zijn eisen stellen."

Jacobs heeft weinig last van spelers die nu met een transfer bezig zijn. "Dat is de prijs die je betaalt voor de goede individuele en collectieve prestaties. Dat was de voorbije jaren ook zo en toch is er maar één speler vertrokken als ik het goed heb: Pareja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties