"Onterechte beslissingen in het jeugdvoetbal"

Bram Coenen
| 31 reacties
"Onterechte beslissingen in het jeugdvoetbal"
Foto: © SC

Volgende lezersbrief kregen we toegestuurd van Mevrouw Geirnaert. Zij klaagt de onredelijke beslissingen in het jeugdvoetbal aan.

Geachte Heren van de voetbalbond.

Ik schrijf jullie deze mail omdat jullie dingen doen die niet meer door de beugel kunnen. Zou het niet eens tijd worden dat er vrouwen in dat bestuur komen? Want jullie nemen beslissingen die echt niet kunnen. Is dit omdat jullie doen waar jullie van vinden dat ze juist zijn of om met de mensen hun gevoelens spelen.

Maar gevoelens hebben, weten jullie wel wat dat is? Jullie nemen beslissingen op 29 april in verband met Veldwezelt, of zij wel of niet nationaal mogen spelen in het seizoen 2010/2011. Ik denk niet dat er veel clubs zijn waar men zo'n goede opleiding kan krijgen als daar. Wat mijn zoon afgelopen seizoen bijgeleerd heeft, kreeg hij niet in de negen seizoenen die hij bij een andere club gespeeld heeft, en die jullie nu wel nationaal toegekend hebben. Zij wisten mij al in maart 2009, toen ik mijn zoon ging uitschrijven, te melden dat zij het volgende seizoen nationaal zouden spelen. En wat blijkt, het is ook zo. Er zijn bijlange geen trainers als bij Veldwezelt, maar meer als de helft zijn papa's.

Waarom komen jullie zelf niet eens langs bij de ouders om uitleg te geven. Dan kunnen we onze mening ook eens geven, al zullen jullie er niets mee doen. Om het met de woorden van Dick Advocaat te zeggen: “het zijn een bende amateurs”. Ik moet hem toch gelijk gaan geven. We zijn het afgelopen seizoen zeer dikwijls in Wallonië gaan spelen, en daar kwamen we op plaatsen waar wij Limburgers onze koeien nog niet eens op stal zouden zetten.

Maar waar jullie als voetbalbond goedkeuring voor gaven om onze zonen op stal te zetten. Andere woorden heb ik er niet voor. Het is een echte schande dat jullie aan zo'n clubs nationaal toestaan. Kom eens mee en doe u voor als een ouder of grootouder en zie dan zelf hoe we behandeld worden en wat voor accommodaties er zijn. Maar neen, dat willen jullie niet gezegd hebben.

Wat betekent de jeugd van Veldwezelt voor jullie? Niks! Toch zeker niet omdat er geen kinderen of kleinkinderen van jullie spelen? Hopelijk kunnen jullie zich een beetje inbeelden wat een teleurstelling ze over zich heen kregen toen hun trainer moest melden dat we geen nationaal mochten spelen. En dan op uw lijst eens gaan kijken wat jullie wel nationaal toekenden. Er zijn geen andere woorden voor, dan te zeggen dat het een schande is. Hopelijk durven jullie mij een antwoord te geven.

Nog vele groetjes amateuristisch voetbalbond.

Nog een tip: als jullie vrouwelijke bestuursleden zoeken wil ik me wel kandidaat stellen. Kan ik ook op kosten van clubs, die onder tafel geld geven aan het bestuur, mee gaan eten.

Groetjes vanwege mevr. Geirnaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties