Hoefkens: "Club kan op resultaat spelen in Gent"

Nico Wieme
| 2 reacties
Hoefkens: "Club kan op resultaat spelen in Gent"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Carl Hoefkens maakte de knokpartij tussen Vadis Odjidja en Khaleem Hyland niet meer mee omdat hij al gewisseld was. “Maar best ook dat ik niet meer op het veld stond”, grapte de centrale verdediger van Club.

“Het is de eerste keer dit seizoen dat we zonder spetterend te spelen op een 2-0-voorsprong stonden”, bekende een eerlijke Carl Hoefkens na afloop van de 3-0-zege tegen Zulte Waregem. “Na de rust heeft de fusieploeg de strijd opgegeven en konden wij vertrouwen opdoen.” 

Gent wordt bepalend

De Lierenaar was ontgoocheld in het 1-1-gelijkspel tussen STVV en AA Gent. “Jammer dat we er nu zaterdag op Gent nog moeten voor spelen. Ik had er nochtans een goed oog in dat Sint-Truiden zou winnen. Nu moeten we op Gent voor een resultaat gaan spelen. We hebben echter Europees op verplaatsing al bewezen dat we daartoe in staat zijn.”

“Gent speelt wel thuis en moet er vol voor gaan. Voor de Buffalo’s is enkel een zege goed. Het zal zaak zijn om als eerste te scoren, dan krijgen zij het zeker moeilijk”, aldus nog Hoefkens.

Tweede plaats

Adrie Koster besloot in de loop van de tweede helft zijn centrale verdediger, die op één kaart van schorsing stond, te wisselen. “De coach wou geen risico nemen met het oog op die belangrijke match in Gent. Ikzelf wil liefst tweede worden. Voor het prestige en om Gent achter ons te laten. De fans willen dat ook. Wij verdienen trouwens die tweede plaats. Paradoxaal genoeg Gent ook, maar dan op basis van de Play-offs.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties