De Witte mocht niet in neutrale zone staan

De Witte mocht niet in neutrale zone staan
Foto: © SC

Wordt er nu actie ondernomen in de zaak Ivan De Witte/Stijn Stijnen? Scheidsrechterbaas Jeurissen kwam alvast met een verrassende wending.

"Alleen mensen die op het scheidsrechtersblad staan mogen in de neutrale zone komen", aldus scheidsrechterbaas Robert Jeurissen in HBvL. "Het zijn de vier scheidsrechters die daarop moeten toezien."

"Ivan De Witte stond heel snel in de neutrale zone, want de partij was nog maar net afgelopen. De situatie na een partij ligt wel anders, omdat het in het andere geval onmogelijk zou zijn voor TV of radio om dergelijke mensen op de grasmat te interviewen. Maar strikt volgens de wet mag meneer De Witte niet in de neutrale zone staan."

Ook Jean-Marie Philips van de bond wou er nog een woordje over kwijt: "Ik ga vandaag overleggen met meneer De Keersmaecker wat we gaan doen. De wet is de wet. Het is jammer dat de voorzitter van de profliga erbij betrokken is. Ik kan dus niet anders dan de wet toepassen ook al is meneer De Witte voorwerp van discussie, samen met Stijn Stijnen."

Ondertussen is besloten dat de onderzoekscommissie van de bond op vraag van het bondsparket beide heren zal uitnodigen voor een verhoor waarna een uitspraak zal volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties