Stijn Stijnen waarschijnlijk vrijuit in zaak De Witte

Manuel Gonzalez
| 66 reacties
Stijn Stijnen waarschijnlijk vrijuit in zaak De Witte
Foto: © SC

Moet doelman Stijn Stijnen nu echt vrezen voor een stadionverbod? Waarschijnlijk niet, want dat zou betekenen dat hij niet meer kan uitkomen voor Club Brugge. Al werd vandaag toch beslist dat de onderzoekscommissie Stijnen en De Witte zal oproepen.

Maar de kans is groot dat zowel Stijnen als Gent-voorzitter De Witte aan een sanctie zullen ontsnappen, ondanks dat het bondsparket vandaag de onderzoekscommissie vorderde tot het oproepen van beide personen voor verhoor. "Ik heb nog geen klacht gehad, niet van Gent en niet van Club over deze zaak", aldus René Verstringhe van de voetbalbond.

"Het wordt opgeklopt. Er zijn toch geen klappen gevallen, ofwel soms? Emoties horen bij het voetbal en er is niks ernstig gebeurd. Bovendien ben ik aangesloten bij AA Gent en betrokken partij."

"Zelfs minister Turtelboom heeft er zich nu mee bemoeid, maar De Witte en Stijnen hebben het incident zelf al gesloten. De voetbalcel wacht ondertussen op het PV van de Gentse politie."

Ook bij STVV kennen ze de neutrale zone in Gent maar al te goed. Op 4 april 2008 ontstond tumult in de neutrale zone na AA Gent-STVV. "Ik was verontwaardigd dat een witte steward mij aanviel na de partij", zegt keeperstrainer Poll Peters van de Kanaries.

"Die kerel handelde volledig op eigen houtje. Hij verkocht me een klap en ging tijdens de match ook verbaal in de clinch met onze coach."  De Gentse politie stelde toen geen PV wegens geweld op tegen deze steward.

Zaterdag verscheen opnieuw die witte steward in beeld bij de situatie Geraerts-De Witte-Stijnen. Eerst trok hij Geraerts weg bij Ivan De Witte, later speelde hij als buffer bij de confrontatie tussen Stijnen en De Witte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties