Steurbaut Kersten
| 21 reacties

Het belooft bijzonder spannend te worden in de eindronde voor het laatste ticket in eerste klasse. Na twee speeldagen hebben alle ploegen drie punten. Eupen haalde het ruim van Roeselare terwijl KVSK United met de kleinste marge Bergen frustreerde.

KVSK United – Bergen   1-0

Een beter voetballend Bergen opende het sterkst en deed al na vier minuten de netten trillen. De treffer van Hervé Oussalé werd afgekeurd voor buitenspel. Een schot van Nicolas Timmermans werd met de voet gered door Bjorn Sengier.

De thuisploeg hapte naar adem en combineerde slordig. De kansen voor United waren dan ook bijzonder schaars. Een schotje van Antonio Caramazza was het enige Lommelse wapenfeit voor rust. Tristan Peersman zag het leer een metertje naast gaan.

Franky Van der Elst bracht in de tweede helft Jason Oost voor Davy Brouwers. Een wissel die rendeerde. De Limburgers kwamen beter in de wedstrijd. Zinou Chergui zette net voor het uur Peersman met een laag schot een eerste keer aan het werk.

Tien minuten later was de voormalige Rode Duivel wel geklopt. Na een dubbele poging van Harald Pinxten reageerde Oost het snelst. De Nederlander trapte het leer net naast de paal: 1-0.

Bergen was via Moussa Gueye nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd door Robin Henkens van de lijn gekeerd. De drie punten bleven in het Stedelijk Sportstadion van Lommel.

Eupen – Roeselare   3-0

Eupen kende weinig problemen met Roeselare. Fiorentinahuurling Matthias Lepiller stuurde de West-Vlamingen met drie doelpunten en de billen bloot terug naar huis. De 21-jarige Fransman opende voor rust de score en deed er in de tweede helft nog twee treffers bij.