FOTO United Stars triomferen in zonnige Waasland Cup

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
FOTO United Stars triomferen in zonnige Waasland Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag vond in Sint-Niklaas de vijfde editie van de Waasland Cup plaats. “Een geslaagde editie”, klinkt het bij de organisatie. “Maar in de toekomst willen we nog meer gezinnen lokken.”

De Waasland Cup groeide in vijf jaar tijd uit van een gezellige voetbalmiddag onder vrienden tot een perfect uitgestippeld evenement met meer dan 450 voetballers. En ze komen van ver om een balletje te trappen in de schaduw van het stadion van Red Star Waasland: Maaseik, Oostende, Gent, Turnhout, Antwerpen, ...

Perfect? En die mottige tent?

Organisator Michel De Baer blikt na een zonnige dag tevreden terug. “Iedereen was vol lof”, glundert de man die op zijn veertiende de organisatie van een basketbalploeg op zich naam. “Dat is voor mij de bekroning van jaren sleutelen en het aanvaarden van kritiek. Het is voortdurend streven naar een beter evenement. Al weet ik ook dat het nog niet perfect is. Zo zitten we hier nu nog in een mottige tent.”

Voor De Baer, die drie maanden full time bezig is met de Waasland Cup, draait het niet alleen om een partijtje voetbal. Hij wil ook een kwalitatief evenement dat aandacht heeft voor de maatschappelijke onderwerpen. Zo krijgt iedere deelnemer onbeperkt gratis fruit (gezondere voeding) en een gratis Select voetbal (meer beweging).

Meer gezinnen

“En we beschikken hier ook over uitstekende velden en goede scheidsrechters. Eén van de fluiteniers heeft zelfs nog een EK-finale in zaal gefloten. En met Matthias Caluwé hebben we de nieuwe Frank De Bleeckere rondlopen. Hij maakte op zijn 21e de stap naar nationale. Dat is twee jaar vroeger dan De Bleeckere.”

De Baer heeft in de toekomst nog enkele doelen. “Ik wil meer gezinnen naar het evenement lokken. Dit jaar hebben we 56 deelnemende ploegen. We kunnen nog uitbreiden tot 96 teams. Daarnaast is er misschien nog ruimte voor een vrouwen- en jongerencompetitie.”

United Stars

De eindzege ging dit jaar naar de United Stars uit Sint-Niklaas. Zij haalden het na een aantrekkelijke finale van Hoboken Ster. In de recreatieve competitie toonde Joblo uit Linkeroever zich de sterkste. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties