Frankrijk moet Lassana Diarra missen op het WK

Bram Coenen
| 2 reacties
Frankrijk moet Lassana Diarra missen op het WK
Foto: © SC

Frankrijk moet het op het WK zonder de diensten van Lassana Diarra stellen. De middenvelder kreeg tijdens het trainingskamp te maken met maagklachten.

Om goed voorbereid zijn op het weer in Zuid-Afrika legde Frankrijk nog een trainingskamp in in vergelijkbare omstandigheden. Daaruit bleek dat Diarra niet goed bestand is tegen de ijle lucht en de hoogtedruk. Donderdag brak hij de training af en vrijdag kwam hij niet in actie. De buikpijn speelde hem teveel parten.

De middenvelder van Real Madrid werd door bondsartsen onderzocht, en konden niet met zekerheid vaststellen, wat de 26-voudig international mankeerde. In ieder geval is besloten dat de Madrileense middenvelder niet mee gaat naar het toernooi in Zuid-Afrika.

Op dit moment heeft bondscoach Raymond Domemech nog geen vervanger aangewezen. Hij heeft daar nog tot en met 1 juni aanstaande de tijd voor, wanneer de definitieve spelerslijst moet doorgegeven worden aan de FIFA. Frankrijk is op het WK ingedeeld in een groep met Zuid-Afrika, Mexico en Uruguay.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties