Milito maakt Bayern koudweg af en bezorgt Inter de Champions League

Bram Coenen
| 171 reacties
Milito maakt Bayern koudweg af en bezorgt Inter de Champions League
Foto: © SC

In een weinig aantrekkelijke Champions League-finale heeft Inter vanavond Bayern München verslagen met 2-0. Diego Milito sloeg Bayern met twee doelpunten knock-out.

Bij Bayern nam Hamit Altintop de plaats in van de geschorste Franck Ribéry. Bij Inter waren er geen verrassingen te noteren in de opstelling.

Rustige openingsfase

Beide ploegen begonnen zeer afwachtend aan de wedstrijd en weigerden initiatief te nemen. Bayern probeerde wel schuchter, maar stuitte op de stevige Inter-afweergordel. In die beginfase was het trouwens al uitkijken voor de snedige counters van de Nerazzurri. Inter mocht wel niet klagen wanneer Douglas Maicon een kopbal van Daniel Van Buyten, al dan niet bewust, met de hand wegwerkte. Scheidsrechter Howard Webb gaf echter geen krimp.

Eerste kans meteen goal

Het was wachten tot net na het halfuur vooraleer we een echte kans te zien kregen. En die was meteen prijs. Diego Milito verschalkte Martin Demichelis en verlengde een verre uittrap van Julio Cesar tot bij Wesley Sneijder. De Nederlander stuurde met een subtiel tikje Milito diep en die aarzelde oog in oog met Hans-Jörg Butt niet: 1-0. Sneijder had vijf minuten later nog een unieke kans om Inter op 2-0 te brengen. Milito bracht de bal voor doel tot bij de vrijstaande Nederlander, maar die stuitte op Butt. Bayern probeerde ondertussen wel met enkele schoten van ver, maar onder meer Mark Van Bommel kende geen succes zodat we gingen rusten bij een 1-0 voorsprong voor Inter.

Bayern kwam als een speer uit de kleedkamers en kreeg meteen een reuzekans via Thomas Müller. Zijn inzet was echter te zwak om Julio Cesar te verontrusten. Nog geen minuut later was Inter echter opnieuw dicht bij de 2-0. Milito kapte zich knap voorbij Van Buyten en zette voor, maar Butt kon de inzet van Goran Pandev met een wereldsave nog wegwerken. Bayern bleef daarna druk zetten, en slaagde er eindelijk in om Julio Cesar serieus aan het werk te zetten. Die stond echter pal op pogingen van Robben en Müller.

Milito met de beslissing

En waar Bayern vooraf voor vreesde, de loepzuivere counters van Inter, kwam uit. Twintig minuten voor tijd stuurde Samuel Eto'o Milito diep. De Argentijn dribbelde Van Buyten volledig zot en plaatste de bal enig mooi in de verste hoek voorbij een kansloze Butt: 2-0 en wedstrijd beslist.

Louis Van Gaal probeerde de bakens nog wel te verzetten met de inbreng van Miroslav Klose en Mario Gomez, maar Bayern was geslagen en wist niet meer te reageren. Het was integendeel Inter dat de wedstrijd rustig uitspeelde. José Mourinho triomfeerde en haalt na de eindzege met Porto in 2004 zijn tweede Champions League-trofee binnen. Voor Inter meteen de bekroning op een schitterend seizoen, waarin het ook al de landstitel en de Coppa Italia veroverde. Mourinho liep trouwens nog een ereronde langs de Interfans terwijl zijn ploeg nog op het podium stond. De Portugees vertrekt zo goed als zeker naar Real Madrid. Bayern mag zich tevreden stellen met de Duitse landstitel en de DfB-Pokal.

Door Manuel Gonzalez, live in Madrid. (AN)

Morgen volgen er reacties, en op maandag kan u hier een sfeerreportage van in Madrid vinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties