Kesters onder vuur na wegkapen De Boeck

Kesters onder vuur na wegkapen De Boeck
Foto: © SC

De overgang van Glen De Boeck naar Germinal Beerschot krijgt nog een staartje. Het directiecomité is niet opgezet met de solo-actie van voorzitter Herman Kesters.

"De voorzitter zal op het Directiecomité met een degelijke uitleg moeten komen, wil ik zijn handelswijze in deze zaak aanvaarden", zegt bijvoorbeeld René Snelders in HNB. Snelders en Jos Verhaegen hebben nog steeds het meerendeel van de aandelen bij Germinal Beerschot dat in twee clans is onderverdeeld. Daarbij staat Kesters loodrecht tegenover Snelders-Verhaegen.

"Ik zeg niet dat er ruzie zal gemaakt worden, en van oorlog voeren wil ik absoluut niet weten, maar een vredesboodschap is deze actie niet geweest. Ik wacht zijn uitleg af om conclusies te trekken", aldus Snelders.

"Herman Kesters heeft soloslim gespeeld", zegt Snelders. "We leven in een tijd waarin iedereen constant bereikbaar is. Nu heeft hij ons allemaal voor een voldongen feit gesteld. En dat over één van de belangrijkste personen binnen de club. Want een trainer, die is veel bepalender dan een goede spits of een degelijke verdediger."

"De Boeck is een goede trainer, maar de manier waarop was niet correct. We weten echter nog niets over de condities. Als die aanvaardbaar zijn voor onze club kan het een goede overeenkomst zijn. Als de afkoopsom gecompenseerd wordt door minder loon bijvoorbeeld", besluit Snelders. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties