OHL stelt zijn plannen voor de toekomst voor

Bram Coenen
| 3 reacties
OHL stelt zijn plannen voor de toekomst voor
Foto: © SC

Op een persconferentie heeft tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven vanavond zijn nieuwe trainer en nieuwe voorzitter gepresenteerd. Verder ontvouwde het zijn plannen voor de toekomst.

Wat al enkele dagen bekend was, werd vanavond ook geofficialiseerd door de clubleiding van OHL. Jan Callewaert wordt de nieuwe voorzitter van de fusieploeg. En Ronny Van Geneugden tekende een contract als hoofdcoach voor de komende 3 seizoenen.

Eerst kwam gedelegeerd bestuurder Pol Vanderschueren aan het woord. Hij lichtte even de drie pijlers toe waar de club zich op richt, zijnde een gezond beleid, aandacht voor de jeugd, en sportief ambitieus. Hij kwam ook nog even terug op het project 'OHL 2010', waarin het de bedoeling was dat OHL tegen dit jaar in eerste klasse zou uitkomen. Vanderschueren haalde verschillende redenen aan waardoor dit nog niet gelukt is: de competitiehervorming, het gebrek aan TV-gelden, het feit dat tweede klasse moeilijk is om financieel te overleven, en ook het feit dat de club geen bizarre spelersconstructies opzet of leningen aangaat bij bestuurders. Vanderschueren wou tenslotte nog eens benadrukken dat OHL de enige tweedeklasser is die financieel gezond is.

Omdat de club sinds het ontslag van Henri Cumps zonder voorzitter zat, werd er gezocht naar een opvolger, die ook financieel iets wou inbrengen. Die vond de club in de persoon Jan Callewaert, bedrijfsleider van Option. In zijn zog brengt Callewaert ook Luc Denteneer en Jimmy Houtput mee, die samen voor een financiële inbreng van 500.000 euro zorgen. Callewaert was voor hij besloot voorzitter te worden even langsgegaan bij Roland Duchatelet, met wie hij goed bevriend is. Die waarschuwde hem dat de voetbalwereld totaal anders is dan de bedrijfswereld en adviseerde hem om het niet te onderschatten.

Callewaert besloot toch de uitdaging aan te gaan en stelt enkele doelen voorop. Zo wil hij mede door de financiële inbreng het sportief beleid verder uitbouwen, met de wens om OHL binnen de 3 jaar aan de top van tweede klasse te brengen, met uitzicht op promotie. Verder wil hij verder werk blijven maken van het uitbouwen van de commerciële slagkracht van de club. Zo hoopt de nieuwe preses nieuwe sponsors aan te trekken (zijn al verregaande gesprekken lopende), meer abonnementen te verkopen en de business-club uit te breiden. Daarnaast komt er een full-time commercieel bediende in dienst, die nog andere initiatieven moet uitwerken.

Tot slot werd nieuwe trainer Ronny Van Geneugden voorgesteld. Een verslag daarover kan u in bovenstaand nieuwsbericht terugvinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties