Wijkcomité dient petitie in tegen nieuwe Anderlechtstadion

Wijkcomité dient petitie in tegen nieuwe Anderlechtstadion
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het wijkcomité 'de buren van de RSCA' heeft een protestpetitie met 827 handtekeningen ingediend bij de Anderlechtse gemeenteraad. Ze zijn gekant tegen de uitbreiding van het huidige Constant Vanden Stock-stadion.

Het wijkcomité zal alle wettelijke middelen gebruiken om de bouw van het grotere stadion en een parking van acht verdiepingen te verhinderen in het Astridpark. Volgens hen staat het toekomstig bouwwerk in wanverhouding tot de omgeving.

"We vrezen nog meer vuil, vandalisme, parkeerproblemen, geluidsoverlast en visuele hinder. Bovendien wijst alles erop dat RSC Anderlecht over tien jaar een groter stadion zal nodig hebben. Waarom niet meteen vooruitdenken? ", zegt Marc Vanwelde van 'de buren van de RSCA'.

In het raamakkoord tussen de gemeente en RSCA is er sprake van 31.000 zitplaatsen en dat is een toename van twintig procent tegenover de huidige capaciteit van het Constant Vanden Stockstadion. "Vanaf het seizoen 2010-2011 willen we overlast van de voetbalwedstrijden inperken. Hiervoor volgt er een vergadering met de inwoners, RSCA en de gemeente om een oplossing te vinden waarin alle partijen zich kunnen vinden", repliceert burgemeester Van Goidsenhoven (MR).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties