Brescia promoveert naar Serie A

Manuel Gonzalez

Brescia heeft zich via de play-offs verzekerd van een plaats in de Serie A volgend seizoen.

In de terugwedstrijd van de finale van de play-offs in de Serie B won Brescia in eigen huis met 2-1 van Torino na een bloedstollende wedstrijd. De heenwedstrijd in Turijn was eerder op 0-0 geëindigd.

Possanzini bracht de thuisclub iets na het halfuur op voorsprong. Caracciolo besliste in de 67ste minuut op strafschop de partij. Maar amper enkele minuten later vielen tweede rode kaarten snel na elkaar: eerst voor Torino, daarna voor Brescia.

Arma wist vier minuten voor het einde nog de 2-1 aan te tekenen waardoor de slotfase nog erg spannend werd. De goal viel echter niet meer en Barusso pakte zelfs nog rood waardoor Torino de partij met negen moest afsluiten.

In het seizoen 2004-2005 degradeerde Brescia uit de Serie A. Vorig seizoen verloor de club nog de finale van de play-offs tegen Livorno, deze keer is het dus wel raak.