Australië krijgt zware kritiek uit thuisland

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Australië krijgt zware kritiek uit thuisland
Foto: © SC

Australië miste zijn ouverture op het WK in Zuid-Afrika volledig. Het elftal van bondscoach Pim Verbeek (foto) ging met de billen bloot tegen Duitsland. In Durban werd het gisteren maar liefst 4-0.

De Australiërs krijgen vandaag dan ook felle kritiek te verwerken vanuit het thuisland. De media noemden de Socceroos een uitgerangeerde ploeg. "Een Duitse ploeg die in de lift omhoog zit vernederde af en toe de Australische ploeg die juist op zijn retour is", schrijft de Sydney Morning Herald. Vooral de hoge gemiddelde leeftijd van de selectie is een doorn in het oog van de pers.

Mark Bosnich, ex-doelman van de Australische ploeg, wist al dat de partij verloren was nog voor er afgetrapt moest worden. Hij verwees vooral naar de opmerkingen van aanvoerder Lucas Neill die Australië sowieso al niet veel kans toedichtte tegen de Duitsers. Bosnich sprak over een schande.

Oud-international Rob Slater had ook zijn mening. "Ik complimenteer Pim Verbeek dat hij het land naar het WK en de Asia Cup heeft geloodst, maar de nederlaag tegen de Duitsers mag hij voor een groot deel op zijn conto schrijven. We speelden met zes middenvelders en geen echte spits. Je moet toch op zijn minst proberen om de wedstrijd te winnen, maar daar was op geen enkel moment sprake van", besluit Slater.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties