Franse spelers laten hun onvrede blijken in boodschap

Franse spelers laten hun onvrede blijken in boodschap
Foto: © SC

Het zit de Franse spelers hoog dat Nicolas Anelka naar huis gestuurd werd. In een boodschap, voorgelezen door bondscoach Domenech, halen ze zwaar uit naar de Franse voetbalbond.

"Wij zijn unaniem tegen de beslissing van de voetbalbond om Nicolas Anelka weg te sturen", las Domenech voor uit de verklaring. "Wij betreuren dat enorm, maar balen vooral dat iets bekend is geworden dat in de groep thuis hoort te blijven."

"De groep heeft gepleit voor een gesprek met de speler, maar daar is helaas niets mee gedaan. De Franse bond heeft niets gedaan om de selectie beschermen en nam zonder overleg een beslissing, op basis van zaken die in de pers zijn gepubliceerd."

"Als uiting van ongenoegen jegens de hoogste instanties in het Franse voetbal heeft de selectie besloten om niet te gaan trainen. In plaats daarvan gaan wij praten met de supporters die ons met hun aanwezigheid zo enorm steunen. We kennen onze verantwoordelijkheden jegens onze landskleuren, maar ook jegens de supporters en hun famillie, leraren en de talloze kinderen die in Les Bleus een voorbeeld zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties