Felipe Melo: "Rode kaart was overdreven"

Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Felipe Melo: "Rode kaart was overdreven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Braziliaan Felipe Melo werd gisteren van het veld gestuurd tijdens de partij tegen Nederland.

Felipe Melo trapte hard na op Arjen Robben toen deze al op de grond lag. "Het is moeilijk te verkroppen als je deze groep ziet en niet eens verder komt dan de kwartfinale. Dit was misschien wel de meest verenigde groep die de Seleçao ooit heeft gehad. Iedereen heeft er met veel overtuiging alles aan gedaan. In de eerste helft hebben we de kans gehad om twee of misschien wel drie keer te scoren", wist goal.com te noteren.

"Ik bied mijn excuses aan voor mijn rode kaart. We wilden zo graag wereldkampioen worden. Het is achteraf gezien misschien wel het zwaarste jaar uit mijn loopbaan geweest. Niet alleen met Brazilië, maar ook met Juventus heb ik mijn doel niet bereikt."

De rode kaart vond de Juventus-middenvelder wel overdreven. "Het is anders om van het veld gestuurd te worden door iemand te slaan of spugen dan in een normaal duel. De overtreding die Pepe bijvoorbeeld maakte was volgens mij erger. Het hangt af van de interpretatie van de scheidsrechter en ik denk dat deze te zwaar was. Het is moeilijk voor mij om naar huis te bellen en mijn zoon te horen huilen."

"Robben kon gewoon doorspelen. Als ik de bedoeling had gehad om hem pijn te doen, dan had hij wel van het veld gemoeten. Ik heb genoeg kracht om zijn been te breken. Iedere keer dat hij werd geraakt sprong hij op en rolde hij over de grond. Ik wilde alleen maar de bal afpakken en een counter opzetten. Ik verontschuldig mij voor ons falen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties