Uruguayaanse coach Tabarez verdedigt handsbal Luis Suarez

Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Uruguayaanse coach Tabarez verdedigt handsbal Luis Suarez
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De discussie om de handsbal van Luis Suarez is losgebarsten. Een rode kaart werd beloond, maar Uruguay-coach Tabarez verdedigt de actie van zijn speler, al noemt hij het geen voorbeeld voor de voetballende jeugd.

"Het was een instinctieve reactie van Suarez", zegt coach Tabarez van Uruguay. "Ik denk dat veel spelers hetzelfde hadden gedaan in die fase. Uiteraard moet hij normaal gezien met zijn handen van de bal blijven als hij sportief is en dan is Ghana geplaatst voor de halve finales. Nu wordt een rode kaart beloond. Het is erg voor Ghana, maar het hoort erbij."

"Je kan moeilijk zeggen dat we de boel bedrogen hebben. Die reactie gebeurt in een reflex. Naderhand zijn wij dan de beste in de strafschoppen, het had ook anders kunnen lopen. Maar je hoort ons natuurlijk niet klagen."

"Dit is voetbal. Het is erg emotioneel hoe kort verlies en winst bij elkaar liggen. Luis Suarez heeft gewoon onze match gered, onze hele wereldbeker. Als wij straks wereldkampioen worden, dan komt het door zijn actie, want normaal gezien lagen we er gisteren uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties