Journalist bevestigt: "België kan WK 2014 winnen"

Anthony Van der Planken
| 152 reacties
Journalist bevestigt: "België kan WK 2014 winnen"
Foto: © SC

Gabrielle Marcotti, een gereputeerde internationale voetbaljournalist, pakte onlangs uit met een opvallend stuk in de Engelse krant The Times: België is volgens hem een outsider voor de eindzege op het WK in 2014. Vandaag bevestigt hij die stelling.

In een interview met La Dernière Heure laat Marcotti weten dat hij nog steeds achter zijn analyse staat. Volgens hem maken de Rode Duivels wel degelijk kans om het WK van 2014 te winnen. "Maar ik heb niet gezegd dat dat ook effectief zal gebeuren", verduidelijkt Marcotti. "Ik denk alleen dat het mogelijk is, en dat als ik een interessante weddenschap zou moeten aangaan, ik voor België zou kiezen."

"Italië is nog een week lang wereldkampioen. Maar ik zweer je: de Belgische groep van spelers tussen de 16 en 22 jaar is een miljoen keer beter dan de Italiaanse. Ten eerste is de kwaliteit er. Maar ik baseer me niet alleen daarop. Hetgeen ik zo frappant vind, is dat al die spelers -Vertonghen, Fellaini, Defour, Witsel, Lukaku en Hazard- al heel wat ervaring hebben, zowel bij hun club als bij de nationale ploeg. Het zijn allemaal al basisspelers die een zekere constante vertonen. En dan heb ik het nog niet gehad over toppers als Vermaelen en Kompany."


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties