Wist je dat Brazilië nooit WK in eigen land won?

Philippe Crols
| 1 reacties
Brazilië nooit WK in eigen land won?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag sluiten we deze rubriek af met een weetje over Brazilië. De Goddelijke Kanaries hebben met vijf WK-eindzeges nog steeds het record in handen, maar wist je dat ze in eigen land nooit wereldkampioen werden?

Al zeven verschillende landen namen in het verleden de wereldbeker mee naar huis. Het gaat om Uruguay, Italië, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Argentinië en Brazilië. Dat laatste land heeft dan wel de meeste wereldbekers gewonnen, maar vreemd genoeg won het de eindronde nooit in eigen land. Dit in tegenstelling tot alle andere WK-winnaars. Zij werden allemaal een keer wereldkampioen in eigen land.

Omdat u op 17 juni al een bijdrage plus video over Uruguay - Brazilië van 1950 kreeg, schotelen we u vandaag beelden voor van de finale van 1958. Brazilië wint met Pele de finale van Zweden.

Brazilië organiseerde het wereldkampioenschap nog maar een keertje, in 1950. Dat was tevens de enige editie waar er serieus gesleuteld werd aan de formule van het WK. Zo was er geen sprake van een finale tussen twee teams, maar wel van een finalepoule met vier landen. De Seleção leek op weg het WK te winnen, want in de laatste groepsmatch kwam het op voorsprong tegen Uruguay, terwijl de gastheer genoeg had aan een punt om het WK te winnen. Het liep echter nog fout en Brazilië moest de eindzege aan Uruguay laten.

In 2014 kan Brazilië een tweede poging ondernemen om in eigen land wereldkampioen te worden. Dan organiseert het Zuid-Amerikaanse land de wereldbekereindronde.

Einde van de rubriek

Met dit weetje over Brazilië heeft u de laatste bijdrage van deze 31-delige WK-reeks gekregen. Wij danken u in ieder geval om elke dag Voetbalkrant te bezoeken en deze rubriek te lezen. We hopen dat we u toch een beetje WK-kennis hebben bijgebracht en wie weet ziet u een van de komende maanden de gewone ‘Wist je dat?-rubriek’ terug.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties