Peeters: "Problemen met hun veldbezetting"

Nico Wieme
| 11 reacties
Peeters: "Problemen met hun veldbezetting"
Foto: © SC

Bob Peeters sloot zich aan bij de analyse van zijn Finse collega. De Cerclecoach had een moeilijke eerste helft van zijn spelers gezien en een goede balcirculatie met veel druk naar voren na de pauze. "Volgende week staan we weer wat trainingen verder."

Het debuut van Bob Peeters als coach van groen-zwart is op een 0-1-nederlaag tegen TPS Turku uitgedraaid. De ex-spits zag de problemen van zijn team in de eerste helft. “We hadden toen problemen met hun veldbezetting. Bij TPS was Toni Kolehmainen constant aanspeelbaar. Hij zette de lijnen uit. Ik kon op dat moment moeilijk ingrijpen.

In de tweede helft kreeg invaller Renato Neto de Cerclemotor wel op gang. “We zijn dan met twee man achter de spitsen gaan spelen, met veel druk naar voren. Er stond toen maar één ploeg op het plein, maar de bal viel nooit goed. Op basis van de 90 minuten vind ik het niet slecht waar we nu staan.”

Peeters erkende dat zijn team een gebrek aan scorend vermogen etaleert. “Ik kan mijn spelers niet meer vragen dan druk te zetten. De kansen ontbraken echter. Het is zo dat we zeker nog een nummer negen en een nummer elf kunnen gebruiken.”

De Cerclecoach acht zijn team niet kansloos in de return. “Het kan nog warm worden in Finland. Als we daar snel zouden kunnen scoren, zullen zij in paniek geraken. We moeten er wel op toezien dat we onszelf niet gaan voorbijlopen”, eindigde Peeters zijn perspraatje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties