Kouyaté schenkt Anderlecht de Supercup

Steurbaut Kersten
| 128 reacties
Kouyaté schenkt Anderlecht de Supercup
Foto: © SC

Anderlecht mag een eerste keer juichen. Na een aangenaam kijkstuk hield paars-wit de Supercup in eigen huis. Kouyaté maakte de enige treffer van de avond.

Landskampioen Anderlecht greep bekerwinnaar AA Gent meteen bij de keel. Thomas Chatelle was al vroeg dicht bij de openingstreffer, maar trof de dwarsligger.

De Buffalo’s herstelden echter al snel het evenwicht. Paars-wit werd onder druk gezet en doelman Davy Schollen zag de bezoekers regelmatig in zijn strafschopgebied opduiken. Yassine El Ghanassy toverde op de flank. Het vizier van Elimane Coulibaly en Christophe Lepoint stond nog niet op scherp. 

Tegen de gang van het spel in was het Anderlecht dat op voorsprong kwam na een perfect uitgespeelde counter. Lucas Biglia speelde knap diep op Cheikhou Kouyaté. De Senegalees werkte beheerst af.

Anderlecht en AA Gent bleven ook na de rust de supporters verwennen met fris voetbal en veel doelpogingen aan beide kanten. Een schot van Biglia ging maar nipt naast en aan de andere kant behoedde een uitstekende Schollen paars-wit van een gelijkmaker. Tim Smolders en Coulibaly zagen hun pogingen in hoekschop gekeerd.

Ook collega-doelman Bojan Jorgacevic was in goede doen. Hij hield Mbark Boussoufa twee keer van een doelpunt tegen zijn ex-club.

AA Gent verdiende om de wedstrijd te beslissen op strafschoppen, maar de vice-kampioen bleef morsen met de kansen. El Ghanassy bevestigde dat scoren niet zijn beste kwaliteit is. Alleen voor Schollen kopte de Marokkaanse Belg ver naast.

Anderlecht pakt zo zijn eerste trofee van het seizoen. Voor paars-wit is het al de negende Supercup uit zijn geschiedenis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties