Column Club Brugge heeft niets geleerd

Steurbaut Kersten
| 97 reacties
Club Brugge heeft niets geleerd
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Dit seizoen zal Voetbalkrant.com iedere dinsdag een column uitbrengen. Vier schrijvers zullen hun licht werpen over de gebeurtenissen in de voetbalwereld. Patrick Demarest, 20 jaar beroepsjournalist en zaakvoerder van een mediabedrijf, bijt de spits af.

Een goede voorbereiding is geen garantie op succes in de competitie. Club Brugge mag zich misschien wel de kampioen van de oefenwedstrijden noemen, als het om de punten gaat , blijkt het stroef te lopen. Club Brugge kan zich onmogelijk  wegstoppen achter onderschatting van de tegenstander. 

KV Kortrijk is een moeilijk te bespelen geheel en Club verloor er in de play-offs vorig seizoen ook al. Een gewaarschuwd burger is er twee waard maar die spreuk ging duidelijk niet op voor Club Brugge.  Club kon globaal gezien geen vuist maken tegen het middenveld van KV Kortrijk. De 5 Kortrijkzanen speelden de vier van Club tureluurs.  Hier had Koster veel vlugger een tegenzet moeten doen.

Ook al omdat Kouemaha en Akpala  niet complementair zijn.  Beiden zijn diepe spitsen maar het rendement van Kouemaha ligt hoger als hij diep speelt dan dat van Akpala. Lees: hij scoort makkelijker.  Akpala bewees dat nog maar eens door in het begin van de wedstrijd een uitstekende voorzet van Perisic te verprutsen.  Kouemaha  was de man die zich liet uitzakken zodat Akpala meestal diep bleef.

Overigens  was de aansluiting vanuit het Brugse middenveld naar de spitsen toe quasi onbestaande. En over de flanken hoeven we niets te zeggen want die waren er niet.  Ook al omdat Kortrijk die zorgvuldig afsloot. Maar het is dan aan Club om met snelle combinaties  de tegenstander te ontwrichten.

Dat gebeurde niet. De vele lange ballen richting spitsen maakten het de kerels helemaal gemakkelijk.  Club heeft  in vergelijking met het slot van het vorige seizoen blijkbaar niet veel geleerd.  Achter Kouemaha zorgt niemand voor de aansluiting, de rechterflank werd door Kortrijk voortdurend opgerold waarmee nog maar eens werd aangetoond dat Geraerts geen flankspeler is. 

Daardoor kwam Marcos ook voortdurend in de problemen.  Als Geraerts moet spelen om  het verdedigend  evenwicht in het elftal te bewaren , betekent dat dat Odjidja en Perisic centraal verdedigend te licht uitvallen. 

Slotsom na de wedstrijd in Kortrijk: Club heeft blijkbaar niets geleerd.  We zagen nog altijd een zwakke rechterflank, een gebrek aan doortastende spitsen en  een absoluut tekort aan creatieve ingevingen om open doelkansen te creëren.  Club weet dus wat het te doen staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties