Hiddink voorspelt leuke toekomst voor Turkije

Hiddink voorspelt leuke toekomst voor Turkije
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guus Hiddink is de nationale selectieheer van Turkije, één van de tegenstanders van de Rode Duivels op weg naar Euro 2012. De Nederlander ziet de toekomst van de Turken rooskleurig.

“Turkije is een land in beweging”, zegt Hiddink in zijn column in De Telegraaf. “De economie wordt sterker en dat zie je ook in het voetbal.”

Turkije wil ook het EK 2020 organiseren en plant volop de bouw van nieuwe stadions en de verbetering van de infrastructuur.

“Die ambitie zie je ook terug bij de clubs. Besiktas, Fenerbahçe en Galatasaray zijn niet alleen Europese topclubs, maar ze spelen ook fris voetbal. Het ligt in de aard van de Turken om ergens enthousiast voor te gaan en dat zie je in hun spel terug.”

Ook voor de nationale ploeg zit het goed volgens Hididnk.  “De meeste clubs zijn heel bewust met de toekomst bezig. Overbodige buitenlanders worden steeds meer vervangen door jeugdige Turkse talenten. Bij Galatasaray en Besiktas zie je al de positieve effecten.”

“In de Europa League-wedstrijd tussen Besiktas en Viktoria Pilzen zag ik ook hoe jonge Turkse voetballers zich steeds beter op het internationale niveau weten te handhaven. Dat biedt dus veel hoop voor de toekomst.”

Turkije is op 7 september de tegenstander van België. De wedstrijd wordt in Istanbul afgewerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties