KVK Tienen: Schoofs moet Tiense jeugd redden

Onbekend Onbekend
| 4 reacties
KVK Tienen: Schoofs moet Tiense jeugd redden
Foto: © SC

KVK Tienen moest zijn spelersbudget afgelopen zomer terugschroeven en het moest ook af van enkele zware contracten. Veel ambitie heeft men in de Suikerstad dan ook niet. Na het rotseizoen van vorig jaar is een rustig seizoen draaien de boodschap.

Vorig seizoen

KVK Tienen eindigde vorig seizoen op een 12de plaats met 43 punten. De Suikerjongens begonnen met acht punten uit hun eerste acht wedstrijden. De ploeg van Daniël Nassen kon pas in februari twee keer na elkaar winnen, waardoor het de nodige plaatsen kon stijgen in het klassement.

KVK Tienen kon zich uiteindelijk redden door vier zeges in z’n laatste zeven wedstrijden.  De Suikerjongens verloren op de laatste speeldag nog met zware 4-0-cijfers van rivaal OH Leuven. Ongetwijfeld revanche voor het 0-5-verlies in de heenwedstrijd.

Ook de 4-3-zege tegen Antwerp FC was opmerkelijk te noemen. Rond de 75ste minuut stond er immers nog 2-0 op het scorebord. Er leek niets aan de hand en trainer Daniel Nassen wisselde Vermast voor Penga. Antwerp FC schoot hierna uit de startblokken én hoe. Het kwam na doelpunten van De Vriese (2x) en Oris zelfs nog op een 2-3 voorsprong, maar in blessuretijd waren het Peeters en Degeling die de zege thuishielden. Een opmerkelijke zege in het gezellige Bergéstadion, waar nog vele jaren over gesproken zal worden.

Transfers

Op transfergebied gebeurde er heel wat meer. KVK Tienen verloor niet alleen Vanhees en Meeus aan Geel-Meerhout, ook Dufoor (WS Woluwe) en Van Impe (Rupel-Boom) verlieten de ploeg. Triantafillidis verhuisde dan weer naar de ambitieuze derdeklasser Union SG.  Ook Penga verliet het Bergéstadion. De dure aanvaller kon nooit brengen wat van hem verwacht werd. 

KVK Tienen maakte ook werk van heel wat contractverlengingen. Bogaerts, Degeling, De Silva, Vandeput, Meeus, Peeters en Neven blijven allemaal nog minstens één seizoen onder de hoede van Daniël Nassen.

De meest opvallende inkomende transfer is verdediger Dirk Schoofs.  De routinier werd bij FC Oss weggeplukt om de verdediging te leiden. Met Ludovic Govoni haalde men in Tienen ook een uitstekende tweede doelman binnen. Jeroen Appeltans werd tot slot nog voor één seizoen gehuurd van STVV, al kunnen de Limburgers hem in de winterstop alweer terughalen. Met Biatour en Nahimana haalde men ook nog twee beloftevolle aanvallers weg bij respectievelijk Aywaille en Olympic Charleroi.

De verwachtingen.

Het moge duidelijk zijn dat KVK Tienen afgelopen zomer ook de hand op de knip moest houden. De dure contracten van Dufoor en Penga zijn verleden tijd in de Suikerstad. De aanval wordt momenteel gedragen door enkele beloftevolle jongeren, maar het is nog maar de vraag of zij al klaar zijn voor het grote werk. Schoofs moet de leider op het veld worden van deze jonge groep.  Lukt hem dit niet dreigt de ploeg van Nassen wel eens een zwaar seizoen tegemoet te gaan.

Prognose 18de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties