Doornik: Vechten tegen degradatie

Dirk Pieters
| 0 reacties
Doornik: Vechten tegen degradatie

Doornik zal dit jaar serieus moeten knokken wil het ook volgend seizoen nog in de tweede klasse blijven. Haalt het bestuur vlak voor de transferstop nog enkele spelers of blijft het hierbij?

VORIG SEIZOEN

Doornik was met heel wat ambatie aan het nieuwe seizoen begonnen. Kon de club opnieuw stunten en eventueel de eindronde halen? Dat antwoord werd al snel duidelijk: Nee. De club eindigde uiteindelijk een een elfde plaats in het klassement. Gelukkig voor de tweedeklasser werd er na het ontslag van trainer Christophe Denie een knappe reeks neergezet onder Alex Czerniatynksi en was het behoud een feit.

TRANSFERS

De club moet het dit jaar alweer stellen met een andere trainer. Zo trok Alex Czerniatynksi naar derdeklasser Olympic Charleroi. De oefenmeester was niet de enige die vertrok bij de tweedeklasser. Het aanvallende duo Cardon en Breleur zullen dit jaar nog actief zijn in de Eqxi League bij Bergen en KV Oostende, Mouissi en Soufiane zien we dit jaar niet meer aan het werk. Beide heren trokken naar het buitenland. 

De club haalde al wel een vervanger binnen voor Alex Czerniatynksi. Casimir Jagiello, die al heel wat ploegen in de tweede en derde klasse onder zijn hoede had, moet dit jaar proberen de club in tweede klasse te houden. Toch zal dat niet simpel worden. De club zag heel wat spelers vertrekken, maar inkomend was het allemaal niet veel soeps. Steven Gueguin werd binnengehaald en ook Thomas Hovine (Roeselare) ondertekende een contract. 

VERWACHTINGEN

Het ziet er naar uit dat Doornik een enorm moeilijk seizoen zal kennen. Vooral aanvallend heeft de club geen overschot. Amper twee spitsen zitten er momenteel in de kern van Doornik. Het vertrek van heel wat sterkhouders is niet opgevangen en zo dreigt een mogelijke degradatie.

PROGNOSE: 17de plaats
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties