Bergen: Opnieuw bij de favorieten

Dirk Pieters
| 0 reacties
Bergen: Opnieuw bij de favorieten

vanavond start de competitie in de tweede klasse. Bergen start aan de competitie opnieuw als één van de grote favorieten. Kan de club het dit keer wel afmaken?

VORIG SEIZOEN

Mons begon afgelopen seizoen als één van de favorieten aan de competitie, maar uiteindelijk moest het zich toch gewonnen geven. Zowel Lierse als Eupen deden het beter en uiteindelijk eindigde de club op een derde plaats in het klassement (mede door een dramatische competitiestart) en moest het zich uiteindelijk proberen te plaatsen via de eindronde. Ook dat werd geen succes. Het was verrassend Eupen dat met de vingers in de neus naar de kop wist te werken en zo een ticketje eerste klasse kreeg.

TRANSFERS

Bergen haalde heel wat spelers binnen met de nodige ervaring. Zowel Berthelin, Jamaïque Vandamme en Tim Matthijs ondertekenden een contract bij de tweedeklasser. Uit dezelfde reeks kwam Cardon (Doornik) de club versterken. Ook dit jaar ging de club opnieuw een talent zoeken in Frankrijk. Hun oog viel meteen op Debisschop. De middenvelder heeft alvast heel wat in zijn mars. Ook Brecht Verbrugghe en Siebe Blondelle kwamen de tweedeklasser versterken. De club hoopt zo voldoende kwaliteit te hebben voor een plaatje aan de top.

Toch zag de club ook enkele sterkhouders vertrekken. De ervaren spelers Roussel, Peersman en Grondin mochten beschikken. Ook uit eerste klasse was er heel wat interesse in de spelers van Bergen. Zo konden uiteindelijk Baillieul (Lokeren) en Gueye (Charleroi) een transfer versieren naar de hoogste klasse.  

VERWACHTINGEN

Net als afgelopen seizoen start Bergen als de grote favoriet. Het is duidelijk dat het bestuur maar al te graag de stap naar eerste klasse opnieuw wil zeten. Kunnen de Draken ploegen als Lommel United, Roeselare, Antwerp en Waasland-Beveren achter zich houden in de competitie. Volgens ons moet dit mogelijk zijn.

PROGNOSE: 1ste plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties