Exqi gaat aanbod tweede klasse drastisch verminderen

Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Exqi gaat aanbod tweede klasse drastisch verminderen
Foto: © SC

Exqi Sport gaat serieus knippen in het pakket tweede klasse op de zender. Het aanbod van één live wedstrijd per week blijft normaal gezien wel geldig.

Maar het programma met de samenvattingen van de partijen van het voorbije weekend wordt wel afgevoerd. "Op die manier willen we de onkosten halveren, Het hele pakket betekende een zware investering voor Alfacam, toch zo'n 1 miljoen euro. Daar verdienen we weinig geld mee terug, want tweede klasse blijkt commercieel niet interessant voor adverteerders", aldus Stefan Van Loock van Exqi in GVA.

"Bovendien zijn we met Lierse een belangrijke aantrekkingspijler kwijt. Heist, Boom en Wezet zijn misschien leuke ploegskes, maar die lokken de grote massa niet. Beelden van lege tribunes nodigen tv-kijkers ook niet uit. Er moest dus bespaard worden en we hebben gekozen om de samenvattingen te laten vallen. De mensen hebben 's zondags toch al de kans om die beelden te zien op de regionale zenders."

"De live-matchen blijven we wél doen, al is het nog niet duidelijk op welke dag die match gespeeld zal worden. Ik pleit voor maandag als vaste dag, maar er was vorig seizoen al veel misnoegdheid bij de clubs als ze door Exqi op vrijdag moesten spelen, omdat ze dan minder toeschouwers hadden. En er is geen geld om de clubs daarvoor te vergoeden."

Exqi stelt voor om de live wedstrijden op vrijdagavond om 18u45 te laten doorgaan. Voorlopig willen slechts drie clubs hieraan meewerken: KV Oostende, Boussu Dour en Wezet. Maar dit aanvangsuur stuit op veel kritiek bij de fans, die 18u45 veel te vroeg vinden.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties