Jelavic mogelijk niet Europees inzetbaar

Philippe Crols
| 0 reacties
Jelavic mogelijk niet Europees inzetbaar
Foto: © SC

Nikica Jelavic (ex-Zulte Waregem) is mogelijk niet Europees inzetbaar voor zijn nieuwe club Glasgow Rangers. Jelavic duimt samen met Rangers voor de Europese eliminatie van zijn ex-club Rapid Wenen.

Of Nikica Jelavic al dan niet Europees in actie mag komen voor Rangers, hangt dus af van zijn gewezen club Rapid Wenen. Als de Oostenrijkse club uitgeschakeld wordt in de laatste voorronde van de Europa League, dan is er geen probleem. Rapid speelde vorige week thuis 1-1 gelijk tegen Aston Villa en staat er dus niet goed voor.

Als de Oostenrijkers zich toch nog weten te kwalificeren, mag Jelavic een kruis maken over zijn Europees seizoen. Dan is het namelijk mogelijk dat de Kroaat, die dit seizoen nog Europees in actie kwam voor Rapid, later in de Europa League voor Rangers uitkomt tegen zijn voormalige werkgever. Dan moet Rangers wel derde eindigen in zijn Champions League-groep en later in de Europa League uitgeloot worden tegen Rapid Wenen.

Bij Rangers zijn ze alvast niet blij, omdat de Schotten dachten dat er geen probleem was omtrent de inzetbaarheid van de gewezen Zulte Waregemspeler in Europa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties