Leekens: "Kijken welke mogelijkheden op rechtsachter zijn"

Manuel Gonzalez
| 41 reacties
Leekens: "Kijken welke mogelijkheden op rechtsachter zijn"
Foto: © SC

De rechtsachter is al jaren het pijnpunt van de Rode Duivels. Georges Leekens is er nog niet uit wie hij op die positie zal uitspelen tegen Duitsland.

"Voor de rechtsachter zit ik met een aantal namen in mijn hoofd. Ook minder logische opties. We gaan dat deze week eens rustig bekijken met de staf van de nationale ploeg", aldus bondscoach Georges Leekens in Extra Time op Canvas.

Op 19 mei speelde Toby Alderweireld als rechtsback in de vriendschappelijke pot tegen Bulgarije. Ciman van Standard kwam hem vervangen na 65 minuten. Dat was de eerste partij van Leekens. In Finland recent mocht Guillaume Gillet opdraven als rechtsachter.

Veel andere opties lijken er op het eerste zicht niet te zijn. Tenzij Leekens teruggrijpt naar Sepp De Roover van Lokeren die onder Dick Advocaat tegen Hongarije een puike partij als rechtsback speelde.

Coach Brys van KV Mechelen gaf nog mee dat hij iemand van Malinwa had aangeraden als rechtsback. "Maar daar zal het waarschijnlijk te vroeg dag voor zijn, want Duitsland komt er al snel aan", aldus Brys met een lachje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties