Wat kan Anderlecht tegen Russen, Grieken en Kroaten?

Wat kan Anderlecht tegen Russen, Grieken en Kroaten?
Foto: © SC

Anderlecht heeft een zware groep geloot. Met Zenit Sint Petersburg en AEK Athene krijgen ze twee serieuze tegenstanders voor de voeten. Hajduk Split zal zo wat de vreemde eend in de bijt worden.

Zenit Sint Petersburg speelde al twee keer eerder tegen een Belgische ploeg. In het seizoen 1987/1988 werden ze door Club Brugge in de toenmalige UEFA Cup eruit geknikkerd in de eerste ronde. Ook Standard gaf de Russen partij in de UEFA Cup. De Rouches werden door de Russische grootmacht uitgeschakeld in het seizoen 2007/2008.

Bij Zenit speelt ook Nicolas Lombaerts. De verdediger van de Rode Duivels verhuisde in 2007 van AA Gent naar de ambitieuze en steenrijke club. In 2008 won Zenit Sint Petersburg onder leiding van Dick Advocaat de UEFA Cup nog. Een zware dobber dus.

AEK Athene is ook al geen onbekende. De laatste keer dat Anderlecht aantrad in de Champions League zaten de Grieken zelfs in hun groep. Twee keer eindigde de wedstrijd op een gelijkspel: 1-1 en 2-2. En Athene heeft de gewoonte Belgische teams te loten in de groepsfase van de Champions League, want in 2002/03 trof het Racing Genk.

Hajduk Split is zo wat de ongekende noemer in de vergelijking. Het is nu weer al vijf jaar geleden dat de Kroaten kampioen konden spelen in eigen land. Vorig seizoen werd wel de Beker gewonnen, maar de laatste jaren gleed het Kroatische voetbal steeds verder af. Of kan Hajduk daar verandering in brengen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties