Fris ADO snoept PSV eerste punten af

ADO Den Haag heeft PSV de eerste punten van het seizoen afgesnoept. De Hagenezen pakten in eigen huis een gelijkspel.

Ibrahim Afellay bracht de leider uit de eredivisie al na acht minuten op voorsprong. Maar ADO liet het niet aan zijn hart komen en bleef voluit zijn kansen gaan. Het voetbalde net als de afgelopen week op een aangenaam niveau en onze landgenoot Timothy Derijck stelde een tiental minuten na de pauze gelijk.

De Eindhovenaren gingen daarna opnieuw op zoek naar de zege en via de Mexicaan Rodriguez klommen ze weer op voorsprong. Eenzelfde scenario volgde, want ADO gaf niet af en kwam tot een gelijkmaker via Kubik in de 81ste minuut. Het bleef bij 2-2. PSV verliest zijn eerste punten van het seizoen en telt nu 10 op 12. ADO heeft vier punten.

Feyenoord herstelde zich van de uitschakeling tegen AA Gent in de Europa League. De Rotterdammers kenden geen enkel probleem met een zeer zwak Vitesse. Bij de Arnhemmers startte met Matic één huurling van Chelsea in de basis.

De eerste twintig minuten hield Vitesse nog wel stand maar daarna hield vooral hun verdediging opendeurdag. Leerdam, Fer en Castaginos maakten alledrie makkelijke goals. Assaiti viel in bij Vitesse, maar dat bracht geen soelaas.

Wijnaldum scoorde vanop de stip zelfs nog de 4-0. Indien Feyenoord iets beter had afgewerkt had het gerust 8-0 kunnen worden. Feyenoord klimt zo naar de 5de plaats met zeven punten.