Gilberto is elfde aanwinst voor Lierse

Steurbaut Kersten
| 45 reacties
Gilberto is elfde aanwinst voor Lierse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse heeft een drukke transferdag achter de rug. Na de Hongaar Peter Kovacs en de Zuid-Afrikaan Sibonsio Gaxa legden de Pallieters nog een derde speler vast. De Angolees Gilberto komt de linkerflank versterken. Hij tekende een contract voor twee jaar.

Gilberto, voluit Felisberto Sebastiao De Graca Amaral, trainde een al een tijdje mee met Lierse en legde ook al medische tests af. De speler was echter nog niet vrijgegeven door zijn Egyptische club Al-Ahly. Die heeft maandag het licht op groen gezet.

“Het is de bedoeling dat hij de concurrentie op de linkerflank verhoogt”, klinkt het in Lier. “De 28-jarige Gilberto is een typische linksvoetige middenvelder, maar maar kan zowel verdedigend als aanvallend zijn streng trekken. Zijn grootste kwaliteiten zijn zijn dribbelwerk, vrije schoppen en corners vanop links.”

Gilberto kwam 17 keer uit voor de nationale ploeg van Angola. Hij is dit seizoen al de elfde aanwinst van Lierse. Voor vandaag legde de promovendus ook al Joeri Dequevy, Daylon Claasen, Eiji Kawashima, Lance Davids, Kris De Wree, Benjamin Nicaise, Youssef Sekour en Wesley Sonck onder contract.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties