Hattrick van der Schaaf bezorgt Brøndby punt

viki meeuwis

In de Deense SAS Ligaen werd afgelopen weekend de zevende speeldag afgewerkt. Het was uitkijken of Esbjerg net als vorige week de drie punten kon pakken om zo uit de degradatiezone weg te geraken.

Esbjerg speelde thuis in de Blue Water Arena tegen Silkeborg dat net als Esbjerg onderaan in het klassement staat. Esbjerg won de partij met 2-1. De bezoekers begonnen nochtans goed en legden meteen de druk bij de thuisploeg maar op het kwartier kon Tim Janssen een goede pass geven op Jeppe Mehl op doel schoot. Keeper Lasse Heinze wist de bal weg te werken maar in de rebound kon Arnor Smarason alsnog scoren.  Na de rust kon Nikolaj Høgh het beslissende doelpunt scoren. Esbjerg haalt de drie punten binnen en staat nu op de derde laatste plaats met zeven punten uit zeven matchen.

AC Horsens kreeg landskampioen FC Kopenhagen op bezoek. Het was afwachten of FCK hinder zou ondervinden van de partij in de voorronde van de Champions League tegen het Noorse Rosenborg. Dat bleek niet het geval te zijn. Bij FCK ontbraken Jesper Grønkjær en Cesar Santin. Niels Lodberg bracht Horsens op het kwartier op voorsprong. Sölvi Ottesen kon kort daarop gelijk maken.  Nabil Aslam keek tegen een rode kaart aan waardoor Horsens na de rust met tien man verder moest. Het was uiteindelijk Martin Vingaard die er met nog een twintig minuten te gaan in de tweede helft in slaagde om de 1-2 op het bord te zetten.

De partij tussen FC Nordsjælland en AaB eindigde in een teleurstellende 0-0. Beide ploegen konden de drie punten goed gebruiken en misschien was die druk net iets te groot voor beide teams. Op het half uur kwam de eerste kans voor AaB via Ronnie Schwarz en voor FCN via Bajram Fetai maar beide spelers ontbrak het duidelijk aan scherpte voor het doel. Na de rust was het FCN dat het best voor de dag kwam.  Zowel Matti Lund Nielsen als Nicki Bille Nielsen kregen verschillende goede kansen maar ondanks de druk die FCN zette, slaagde de thuisploeg er niet in om te scoren.

Promovendus Lyngby doet het niet slecht in de Deense eerste klasse. Zondag moest het Brøndby partij geven. De thuisploeg begon het best aan de match en op het kwartier leverde dat een doelpunt op. Emil Larsen werd door Randrup bediend en kon scoren. Twee minuten later was het de beurt aan Patrick Mortensen om de voorsprong te vergroten tot 2-0. Pas op het half uur begon Brøndby voor meer gevaar te zorgen maar voor rust kwam het niet verder dan een schot van Jan Kristiansen.  Na de rust kon de Nederlander van der Schaaf via een kopbal na een corner tot tweemaal toe scoren en de stand terug in evenwicht brengen.  Ayoub Sørensen bracht met nog een twintigtal minuten te gaan de thuisploeg terug op voorsprong. In de toegevoegde tijd kon van der Schaaf zijn derde van de avond maken en zo Brøndby alsnog een puntje bezorgen.

Randers bleef op een 0-0 gelijkspel steken tegen SønderjyskE.

Vanavond werd de partij tussen OB en FC Midtjylland afgewerkt. Hans Henrik Andreasen wist in de twintigste minuut te scoren wat hem meteen met zeven doelpunten als topscorer aanmerkt. Kort na de rust kon Igboun tegenprikken maar Peter Utaka bezorgde OB uiteindelijk de drie punten.