Genk kon gewenste versterking niet realiseren

Genk kon gewenste versterking niet realiseren
Foto: © SC

Racing Genk hoopte zich op 31 augustus nog te versterken met aanvaller Ofere en twee jeugdinternationals van Liverpool. Maar geen van de drie transfers ging door.

"De coach heeft redenen om zich zorgen te maken. Daar volg ik hem helemaal in. We hebben een smalle kern van 21 waarbij 4 doelmannen. Hij is niet boos, maar heeft ook begrip voor de situatie van onze club. Maar we gaan er alles aan doen om de komende maanden de kern te verbreden, maar ook te versterken", aldus algemeen directeur Degraen in HLN. "We zouden onze trainer graag nog langer in Genk houden. Zijn contract loopt in de zomer af."

" We mikken nu noodgedwongen op vrije spelers. Maar ook naar januari toe zullen we enkele posities waar we krap zitten opnieuw bekijken. Ik was de voorbije dagen in Genève voor een meeting met de ECA, de vereniging van Europese clubs."

"De cijfers en schulden die ik daar heb gehoord zijn duizelingwekkend. Meer dan ooit moeten wij als club voorzichting zijn. Genk zal dat blijven doen, maar er speelden ook andere zaken."

"We hadden drie posities waar we ons volgens de technische staf moesten versterken: een spits, een rechtsachter en een linksvoetige verdediger. Die laatste dachten we te hebben gevonden dankzij onze samenwerking met Liverpool."

"We hadden zelfs al een akkoord met Mavinga van Liverpool, de speler was al hier, maar de Engelsen hebben de deal afgeblazen. Dat konden we niet appreciëren. De komende tijd zal daar zeker eens over gepraat worden met Liverpool."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties