Sonck: "Iets als Kouemaha heb ik nog nooit meegemaakt"

Sonck: "Iets als Kouemaha heb ik nog nooit meegemaakt"
Foto: © SC

Wesley Sonck maakt zaterdag normaal gezien zijn debuut bij SK Lierse. De 32-jarige spits rekent in Het Laatste Nieuws af met zijn oud-trainer Adrie Koster en is duidelijk: "Ze kunnen me nog gebruiken bij de Rode Duivels."

Adrie Koster noemt Sonck een "oneerlijke mens". "Die man was gewoon niet correct in zijn beslissingen: als de ene speler dat mag en de andere mag dat niet, dan ben je niet eerlijk. Denk je dat ik drie maanden geleden voor mijn plezier gezegd heb dat het binnen de groep niet goed ging? Ik ben niet achterlijk: ik wist maar al te goed wat er aan de hand was."

"Deze zomer was de voorbereiding nog niet voorbij of het zat er alweer tegen. Het blijft maar gebeuren. (zucht) Ik heb twee jaar mijn energie in Nabil Dirar gestoken. Maar blijkbaar beseft die het nog niet. Die gast heeft alles om een grote carrière te maken, maar zoals die nu bezig is... Altijd die prullen - waarom is dat nodig? Concentreer je toch gewoon op het voetbal!"

Maged Samy verklaarde dat Sonck wellicht goed kan zijn voor vijftien goals, maar hij laat zich daardoor niet opjagen. "Ik doe dit nu al 14 jaar. In mijn hele carrière heb ik nooit meer dan drie matchen moeten wachten op een goal. Zoiets als Kouemaha heb ik nog nooit meegemaakt. Ik kan wel eens drie kansen missen in een match, maar de week nadien nog eens drie open kansen missen, dat lijkt me sterk. Ik maak me geen zorgen."

Ook voor de Rode Duivels blijft hij beschikbaar. "Waarom zou ik niet beschikbaar blijven. Ik denk dat ze iemand zoals mij nog altijd kunnen gebruiken. Het is niet omdat ik bij Lierse speel, dat ik niet meer kan opgeroepen worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties