Collectief Rapide Lebbeke geeft Ninove een tik

Gentil Dossche
| 0 reacties
Collectief Rapide Lebbeke geeft Ninove een tik
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met technisch verzorgd voetbal en een grote bereidheid elkaar te ondersteunen heeft Rapide de eerste seizoenszege laten optekenen. Favoriet Ninove moest gewoon de wet van de sterkste ondergaan.

Al van bij de start zette de thuisploeg de toon maar kreeg Lendert Putteman een voorzet van Maarten Cooreman onvoldoende onder controle. Halfweg de eerste periode haalde Dominique Lefèvre de achterlijn en schilderde de bal op het hoofd van Bram De Roover die fraai binnenkopte. Toen Kevin Perreman in de fout ging op Cooreman lag de bal op de stip. Bram De Roover gaf Christophe Callebaut geen kans. Pas kort voor de pauze kreeg Ninove een eerste kansje. Ruben Van Belle kopte in de handen van Koen Mathijs. Even later was het bijna volledig over voor de bezoekers. Gelukkig voor hen kon Callebaut een vlam van Putteman nog met de voet uit de baan halen.

Ninove kwam meer gedreven uit de kleedkamers en kende pech nadat Patrick Boeykens een hoekschop op de kruising kopte. Rapide reageerde onmiddellijk. Toen Callebaut een schot van De Roover loste kon Perreman nog net opruimen. Aan het uur poeierde Kevin Scheerlinckx het leder op Callebaut en Boeykens lag in de weg bij de rebound. Steve De Cooman vond de vrijstaande Serge Beerens en die trapte de aansluiting in de benedenhoek. Lang kon Ninove echter niet genieten. Jeroen Scheerlinckx bereikte Bram De Roover met een splijtende pass door het centrum en de hattrick lag tegen de touwen. Rapide ging door op zijn elan en Callebaut moest plat op een knal van Putteman. Aan de overzijde gaf Mathijs geen krimp bij schoten van Beerens en Dieter Noël-Dero, terwijl Michael Torrekens over kopte. Toen Mathijs zich misrekende haalde Pieter Van den Abbeele een schot van Anthony Verdoodt van de lijn. Cooreman spurtte zich tot bij Callebaut maar de bezoekende portier had een goede save in huis. Kort voor affluiten besliste de grensrechter om de bezoekers een strafschop toe te kennen. Steven De Cooman klaarde de klus maar de thuisploeg deed nadien de deur volledig dicht.

Volgende zaterdag trekt Rapide Lebbeke naar Vrasene en is Ninove gastheer voor de buren uit Voorde.

Rapide Lebbeke: Mathijs, K. Scheerlinckx, De Visscher, Heyrman (87’ Vermeiren), J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Lefèvre (76’ Wouters), Cooreman, De Roover (85’ De Smedt), Van den Abbeele.

VK Ninove: Callebaut, Perreman (76’ Verdoodt), Boeykens, Deraeve (52’ Noël-Dero), Van Vaerenbergh, Beerens, De Cooman, De Spiegeleer, Lievens (20’ Van Belle), Torrekens, Goubert

Doelpunten:21’ en 35’ De Roover 1-0 en 2-0; 65’ Beerens 2-1; 67’ De Roover 3-1; 87’ De Cooman 3-2

Kaarten: geel: De Visscher, De Cooman, K. Scheerlinckx, Heyrman, Putteman, Noël-Dero

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties